4.MALKARA TARIM ve SÜT ÜRÜNLERİ FESTİVALİ AÇIK ÖZEL SATRANÇ TURN

İLİ

TEKİRDAĞ

İLÇESİ

MALKARA

YARIŞMA ADI

Malkara 4.Tarım ve Süt Ürünleri Festivali Satranç Turnuvası

BAŞ.-BİTİŞ TARİHİ

23 – 24 Ağustos 2008

YERİ

 YURTKUR –Malkara Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu Salonu

SON BAŞVURU TARİHİ22 Ağustos 2008 Cuma,Saat 17:00SİSTEM Tek Liste İsviçre
DÜŞÜNME SÜRESİ

60” + 5”

ORGANİZASYON

Atatürkçü Düşünce Derneği Malkara Şubesi-
Malkara Belediye Başkanlığı

ÖDÜLLER

Kategorilerde İlk Üç’lere madalya ve altın verilecektir.

Genel     :  (ilk üç’e )       1.       2.    3.

Yıldızlar  :  (ilk üç’e )       1.       2.    3.

Küçükler :  (ilk üç’e)        1.       2.    3.

Minikler  :  (ilk üç’e)         1.       2.    3.

(Kategorilerde kız-erkek ayrımı yapılmayacaktır)

 TEKNİK KONULAR:

1.      GENEL ESASLAR:

      Turnuvada TSF Satranç Yarışmaları Prosedürü hükümleri geçerlidir.

2.      KATILIM-BAŞVURU:

  Turnuvaya 2008 vizeli sporcu lisansı olan herkes katılabilir.Tüm sporcular teknik toplantı öncesi kayıt kontrol masalarına sporcu lisanslarını teslim etmek zorundadır.

UYARI : Satranç Lisansı çıkarmak veya vize yaptırmak için  İŞ BANKASINA BAŞVURALACAK ve Lisans kartı alınacak Kartı gelmeyenler yatırdıkları dekont ve Nüfus kağıdı ile yarışmaya başvurabileceklerdir!!!

3.   KATEGORİLER

      Genel      :  1993 ve öncesi doğumlular

      Yıldızlar  :   1994,1995,1996  doğumlular

       Küçükler :   1997,1998,1999  doğumlular

      Minikler:     2000,2001,2002 doğumlular

4.   EŞİTLİK BOZMA :

Derecelerin belirlenmesi amacıyla; Aralarındaki Oyun, Buchholz, Sonneborn-Berger, Galibiyet sayısı, ölçütlerine sıra ile başvurulur. (Bkz.FIDE Turnuva Kuralları)

5.  İTİRAZ:

      TSF İtiraz Kurulları Prosedürü uyarınca kurulacak itiraz kurulu, itirazları değerlendirir. İtirazlar, itiraza ilişkin maçın oynandığı turun bitiminden sonra en geç 20 dakika içinde yazılı olarak Başhakeme yapılacaktır. İtiraz Güvence bedeli 75.-YTL dir. Haklılık durumunda iade edilir,aksi durumda organizasyona gelir kaydedilir.

6.   DEĞERLENDİRME:

     Turnuva  sonuçları UKD. hesaplamaları için derhal TSF.ye gönderilecektir.

ÖZEL KONULAR:

7.    Eşitlik bozma ölçütleri uygulandıktan sonra oluşan sıralamaya göre ödüller dağıtılır. Hiçbir kategoride ödül paylaşımı yapılmayacaktır.

8.   Birinci Tur eşlendirmeleri belirtilen programa göre yapılacaktır. Geç gelen sporcular ilk tur eşlendirmelerine,    listenin sonuna eklenerek alınacaktır. Birinci tur başladıktan sonra gelen sporcular bir sonraki tura alınır. 2. turdan önce sıralama yenilenerek eşlendirmeye devam edilecektir. 2. tur eşlendirmesi duyurulduktan sonra yarışmaya yeni sporcu alınmaz.

8.    Turnuvaya 30’ içinde gelmeyen oyuncu hükmen yenik sayılacaktır. Bir tur gelmeyen oyuncu sonraki tura    devam edeceğini başhakeme bildirmediği taktirde bir sonraki turun eşlendirilmesine alınmaz. İki tur  gelmeyen oyuncu turnuvadan çıkarılır.

9.    Tüm satrançseverler salonlardaki diğer oyunları, oyuncuları rahatsız etmeden izleyebilirler.

10.  Salonda fotoğraf çekimleri her turun ilk 10 dakikası içinde yapılacak olup, daha sonra izin verilmeyecektir. 

11.  Tur anında cep telefonu çalan sporcular,o tur için sıfır(0)puan alırlar.

12.Turnuvaya katılım ücreti 10 YTL dir. ELO puanı olan oyuncular katılım ücreti ödemez.

13.   PROGRAM:

AÇIKLAMA

TARİH

SAAT

TEKNİK TOPLANTI

23.08.2008

09.00

İLK TUR EŞL.DUYURULMASI

09.30

1.TUR

10.00

2.TUR

12.30

3.TUR

15.00

4.TUR

17.30

5.TUR

24.08.2008

09.30

6.TUR

12.00

7.TUR

14.30

ÖDÜL TÖRENİ

17.30

14
. Başvuru: Malkara  Satranç İlçe Temsilciliğinin malkara_satranc@hotmail.com e-posta adresine başvurabilir. (bu adrese yapılan başvurular,ulaştığı takdirde,tarafımızdan yanıtlanacaktır)

e-posta  yoluyla isimlerini bildiren yarışmacılar

1) T.C. kimlik numaralarını,
2) Açık doğum tarihlerini gün-ay-yıl olarak,
3) Varsa ELO/ UKD derecelerini bildireceklerdir.  

       Ayrıca http://malkarasatranc.blogcu.com/ adresine başvuru yapılabilir.

            22 Ağustos 2008 Cuma,Saat 17:00 den sonra  yapılan başvurular  alınmaz. Yarışmacılar yoklama saatinde bulunmadıkları takdirde yarışma listesinden çıkarılır.

 15.   Turnuvaya katılan tüm sporcular tüzüğü okumuş ve kabul etmiş sayılır.

***********************************************************

ÖDÜLLER

1.Kategorilerinde         1.lere BÜYÜK ALTIN

                                    2.lere YARIM ALTIN

                                    3.lere ÇEYREK ALTIN

2.Kategorilerinde ilk üçe girenlere madalya

Not: Turnuvaya katılacak konuk sporcularımızın konaklamaları tarafımızdan sağlanacaktır.

Turnuva ile ilgili gelişmeleri ve Malkara’dan diğer satranç haberlerini http://malkarasatranc.blogcu.com/ adresinden izleyebilirsiniz.

İletişim ve Başvuru:

Fahri ÇELİK             Tel:0505 253 78 43           

e-posta:
fahricelik34@hotmail.com

Mümin DÜVENCİ       Tel:0542 451 53 10           

Kemal AKALIN Tel:0532 741 38 61           

e-posta:kemalakalin@hotmail.com 

BAŞVURU ADRESİ :   malkara_satranc@hotmail.com

Ayrıca http://malkarasatranc.blogcu.com/ adresinden
başvuru yapabilirsiniz.